Materia ry:n näyttelyssä on esillä laaja kattaus käsityömuotoilua eri materiaaleilla ja tekniikoilla. Näyttelyn ytimessä on perinteinen käsityö ja muotoilun taito kunkin taiteilijan valitsemalla tavalla.

Tervetuloa käsityömuotoilun maailmaan, jossa luovuus kukoistaa ja käsillä tekeminen innostaa!

Materia ry on keskisuomalainen vuonna 2011 perustettu muotoilu- ja taideteollisuusalan ammattilaisten yhdistys. Verkostoon kuuluu n. 30 taitajaa.

 

Järjestäjä: Materia ry

 

 

Erilaiset kierrätetyt materiaalit ovat monelle Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry:n jäsenelle punainen lanka sekä heidän taiteellisessa että kaupallisessa työskentelyssä. Ekologisuus ja kestävä kehitys ovatkin olleet Modus ry:n toiminnan ydinarvoja jo yli 20 vuoden ajan, aina sen perustamisvuodesta 2001 lähtien.

Yksi merkittävä osa-alue yhdistyksen kestävän kehityksen strategiassa on uusiomateriaalien käyttö. Ei ainoastaan käyttöesineiden muotoilussa vaan myös taidekäsityössä. Käyttämällä erilaisia uusiomateriaaleja taiteessa, voidaan kuluttajia herätellä miettimään omia kulutustottumuksiaan kohti kestävämpiä valintoja. Uudenlainen-näyttely korostaa hylättyjen ja käyttökelvottomien materiaalien arvoa ja herättää samalla keskustelua siitä, mikä itse asiassa on arvokasta. Taide ei vaadi uusia materiaaleja ja rahaa vaan luovuuden ja osaamisen myötä taiteella voi olla hyvinkin pieni hiilijalanjälki.

29.9.-8.10.

Finlayson, TR5

Järjestäjä: Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry

 

Serene Nox on moniaistillinen tekstiili-installaatio ja tila, johon voi astua sisään rauhoittumaan hetkeksi ympäröivältä hälinältä. Kasvivärjätty teos pohtii luonnon muuttumista ja kasvilajien välistä harmoniaa. 

Teos on jatkumoa Enni Heinän ja Ira Heikkisen vuoden 2022 Lupine Nox-näyttelylle. Tervetuloa katsomaan, kuulemaan ja tunnustelemaan luonnon sävyjä ja tunnelmia!’

29.9.-8.10.

Finlayson, TR2