Näyttely esittelee kahdentoista nuoren arkkitehdin ja arkkitehtiopiskelijan taidetta Finlaysonin Vooninki-salissa.

Näyttelyn teokset pohtivat eri tavoin aikaa ja sen kokemista arkkitehtuurissa, kaupungissa sekä ihmiselämässä. Näyttely tuo taiteellista näkökulmaa arkkitehtuurin elinkaarikeskusteluun, mutta kysyy myös, miten me ihmiset hahmotamme ja koemme abstraktin ilmiön nimeltä aika. 

Hetkeä, ikuisuutta ja kaikkea siltä väliltä kuvataan monipuolisin tekniikoin aina maalauksesta keramiikkaan ja videosta Legoon.

Järjestäjä: arkkitehdit ja arkkitehtiopiskelijat

Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistyksen tuottama Mail Art Combined -näyttely esittelee sekä perinteisempää että uudenaikaisempaa, muotoilijoiden ja taidekäsityöläisten tekemää postitaidetta.

Järjestäjä: Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry

 

Milla-Maija Saaren & ja Sara Vaalin installaatio koostuu muistikuvista ja aiempien teosten tuttavuuksista, jotka vievät lapsuuden hetkiin, rannoille. Tilataideteos rakentuu keskustelun ympärille: 

miltä kaikki silloin tuntui, kun hiekkaa oli varpaiden välissä ja uikkarit pakattiin aina mukaan kaiken varalta? Teoksien materiaaleina toimivat kierrätetyt tekstiilit, kuivakukat ja yrtit sekä kuivattu kombuchasieni.

 

 

 

Villamattoja, tyynyjä ja ryijyjä.

Tuotteet valmistetaan tilauksesta Tampereella. Tekstiilien valmistukseen
käytetään mm. Tamperelaisten kahvipaahtimoiden papusäkkejä.

Näyttelyssä voit” mennä metsään” installaation välityksellä ja
maadoittua.

Lisätietoja osoitteessa:
www.atomoss.fi

Järjestäjä: Venla Varjus/Atomoss

 

Vaikka ympäriltämme katoaa asioita, esineitä ja eläviä olentoja, jatkuvuuden näkökulmasta kehitystä ja muutosta tapahtuu koko ajan. Energia ei katoa, vaan se on ajassa tapahtuvaa liikettä muodosta toiseen: vaikkapa kun toukasta tulee perhonen. Jatkuvuus voi ilmetä teoksessa päättymättömyytenä tai olemalla esimerkiksi muuntuva kokonaisuus. Jatkuvuus voi olla myös tuttua, lohduttavaa ja turvallista; pysyvyyttä yli sukupolvien.

Jatkuvuus on kykyä vastaanottaa ja käsitellä niitä asioita, jotka meissä sekä yksilöinä että kollektiivin jäseninä tapahtuu, joko tiedostaen tai tiedostamatta. Jokainen taiteilija lähestyy aihetta omien kokemustensa, oivallustensa ja havaintojensa kautta. Esillä on kuitenkin yhteneväinen kokonaisuus, joka muodostuu erilaisista materiaaleista ja erilaisista teoksista. 

Monipuolisesti muotoilun, käsityön ja kuvataiteen kentällä toimiva 10+1 Taidekollektiivi on perustettu syksyllä 2019. Tekijät toimivat muotoilun, korutaiteen, kuvataiteen sekä opetuksen parissa.

Ryhmään kuuluu 11 taiteilijaa, joista näyttelyssä mukana ovat Henni Eliala, Niina Hiltunen, Anni Jokinen, Petra Jäppinen, Anu Kirkinen, Saija Lehtonen, Sami Oikarinen, Kukka Rantanen ja Laura Saarivuori-Eskola. 

Järjestäjä: 10+1 Taidekollektiivi

 

Ihmisen työskennellessä toistuvasti ennakoitavan käsillä tekemisen parissa, motorinen toiminta automatisoituu ja aivot alkavat mieltää käytettävän työkalun osana oman kehon ääriviivoja. Työkalusta tulee käden jatke. Kun työkalu on sisällytetty osaksi kehoskeemaa, aivot alkavat kontrolloida sitä osana kehoa.

Näyttelyssä on esillä neljän Tampereella asuvan taiteilijan teoksia. Näyttely sisältää suupuhallettuja lasiteoksia Katztudiolta, käsin muotoiltuja keramiikkatöitä Leena Hyttiseltä sekä Riikka Peltolan virkattuja tekstiiliveistoksia. Taiteilijat ovat omien alojensa asiantuntijoita työstäessään materiaaleja omintakeisin tavoin. Töiden taustalla on syvä ymmärrys tekniikasta sekä mielen ja käden synkronisoidusta yhteistyöstä.

Järjestäjä: Design On Tampere

Luontosalaseura kutsuu sinut matkalle elektroniseen metsään, jossa tanssiva olio elää ja tuntee luonnon pienimmätkin rasahdukset. Teos luo utopian, tulevaisuuden yhteiskuntamallin, jossa yhteys luontoon on kaiken muun elämän mahdollistaja. Se näyttää olioiden universumin dokumentoituna musiikkivideolle tyypilliseen tapaan. Monikanavainen video- ja ääni-installaatio perustuu Luontodokumentti-nimiseen tanssiteokseen, joka on kuvattu Onkiniemen ympäristössä.

Oona Leinonen, Anna Pesonen, Kalevi Suopursu, Tuuti Touhunen. 

Valmistumisvuosi 2022. Ensiesitys

Järjestäjä: Luontosalaseura

Järjestäjä: Maryna Sokolenko

Tervetuloa tutkimaan Siina Siuvon ja Henrik Laakkosen kuvallista vuoropuhelua valokuvaajien yhteisnäyttelyyn Finlaysonin Mediatunneliin.

Näyttelyn kantavana teemana on ihmisen ja luonnon vuorovaikutteinen suhde, jossa kumpikin osapuoli muovaa jatkuvasti toisesta esiin uutta. Kuvaajat tuovat aiheeseen omat, erilaiset näkökulmansa, jotka samalla täydentävät toisiaan luoden kuvien välille harmonisen symbioosin.

Erottamattomat valokuvanäyttelyn avajaisia vietetään 3.10 mediatunnelissa klo 19-20. Avajaisissa pääset kuulemaan kuvaajien mietteitä kuvien takaa ja esittämään kysymyksiä itse taitelijoille.

Järjestäjä: TAD ry