30.9.2022

Jatkuvuus

30.9.– 9.10.

ma-pe klo 12–18, la-su 12–16

Terde, Väinö Linnan aukio 13

 

Vaikka ympäriltämme katoaa asioita, esineitä ja eläviä olentoja, jatkuvuuden näkökulmasta kehitystä ja muutosta tapahtuu koko ajan. Energia ei katoa, vaan se on ajassa tapahtuvaa liikettä muodosta toiseen: vaikkapa kun toukasta tulee perhonen. Jatkuvuus voi ilmetä teoksessa päättymättömyytenä tai olemalla esimerkiksi muuntuva kokonaisuus. Jatkuvuus voi olla myös tuttua, lohduttavaa ja turvallista; pysyvyyttä yli sukupolvien.

Jatkuvuus on kykyä vastaanottaa ja käsitellä niitä asioita, jotka meissä sekä yksilöinä että kollektiivin jäseninä tapahtuu, joko tiedostaen tai tiedostamatta. Jokainen taiteilija lähestyy aihetta omien kokemustensa, oivallustensa ja havaintojensa kautta. Esillä on kuitenkin yhteneväinen kokonaisuus, joka muodostuu erilaisista materiaaleista ja erilaisista teoksista. 

Monipuolisesti muotoilun, käsityön ja kuvataiteen kentällä toimiva 10+1 Taidekollektiivi on perustettu syksyllä 2019. Tekijät toimivat muotoilun, korutaiteen, kuvataiteen sekä opetuksen parissa.

Ryhmään kuuluu 11 taiteilijaa, joista näyttelyssä mukana ovat Henni Eliala, Niina Hiltunen, Anni Jokinen, Petra Jäppinen, Anu Kirkinen, Saija Lehtonen, Sami Oikarinen, Kukka Rantanen ja Laura Saarivuori-Eskola. 

Järjestäjä: 10+1 Taidekollektiivi