Materia ry:n näyttelyssä on esillä laaja kattaus käsityömuotoilua eri materiaaleilla ja tekniikoilla. Näyttelyn ytimessä on perinteinen käsityö ja muotoilun taito kunkin taiteilijan valitsemalla tavalla.

Tervetuloa käsityömuotoilun maailmaan, jossa luovuus kukoistaa ja käsillä tekeminen innostaa!

Materia ry on keskisuomalainen vuonna 2011 perustettu muotoilu- ja taideteollisuusalan ammattilaisten yhdistys. Verkostoon kuuluu n. 30 taitajaa.

 

Järjestäjä: Materia ry

 

 

TAD Weekillä esitellään Luminord-valaisinsuunnittelukilpailun palkitut työt: Luminord 23 -palkinnon saanut Ivo Mukkulaisen työ ”Laava”, STEK-nimikkopalkinnon voittanut Tiia Taimisen ehdotus ”Klip” sekä kunniamaininnoilla palkitut Simon Örnbergin ”Fellow” sekä Liinu Juujärven ja avustaja Aada Saaren ”Nuppu”.

Kilpailutehtävänä oli suunnitella ladattava ja helposti liikuteltava valaisin.

Yhdennentoista kerran järjestetyn kilpailun tavoitteena on löytää uusia, korkeatasoisia valaisinratkaisuja ja kehittää alan teollisuudelle uusia valaisininnovaatioita ja -tuotteita.

Kilpailun järjestäjät ovat Sähkösuunnittelijat NSS ry, Suomen Valoteknillinen Seura ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus STEK ry ja Sähköteknisen Kaupan Liitto ry yhteistyössä Sisustusarkkitehdit SIO ry:n ja Teollisuustaiteen liitto Ornamo ry:n kanssa.

Erilaiset kierrätetyt materiaalit ovat monelle Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry:n jäsenelle punainen lanka sekä heidän taiteellisessa että kaupallisessa työskentelyssä. Ekologisuus ja kestävä kehitys ovatkin olleet Modus ry:n toiminnan ydinarvoja jo yli 20 vuoden ajan, aina sen perustamisvuodesta 2001 lähtien.

Yksi merkittävä osa-alue yhdistyksen kestävän kehityksen strategiassa on uusiomateriaalien käyttö. Ei ainoastaan käyttöesineiden muotoilussa vaan myös taidekäsityössä. Käyttämällä erilaisia uusiomateriaaleja taiteessa, voidaan kuluttajia herätellä miettimään omia kulutustottumuksiaan kohti kestävämpiä valintoja. Uudenlainen-näyttely korostaa hylättyjen ja käyttökelvottomien materiaalien arvoa ja herättää samalla keskustelua siitä, mikä itse asiassa on arvokasta. Taide ei vaadi uusia materiaaleja ja rahaa vaan luovuuden ja osaamisen myötä taiteella voi olla hyvinkin pieni hiilijalanjälki.

29.9.-8.10.

Finlayson, TR5

Järjestäjä: Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry

 

Serene Nox on moniaistillinen tekstiili-installaatio ja tila, johon voi astua sisään rauhoittumaan hetkeksi ympäröivältä hälinältä. Kasvivärjätty teos pohtii luonnon muuttumista ja kasvilajien välistä harmoniaa. 

Teos on jatkumoa Enni Heinän ja Ira Heikkisen vuoden 2022 Lupine Nox-näyttelylle. Tervetuloa katsomaan, kuulemaan ja tunnustelemaan luonnon sävyjä ja tunnelmia!’

29.9.-8.10.

Finlayson, TR2

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on mukana TAD weekillä 2023! Xamkin sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun sekä biotuotemuotoilun opiskelijat ovat rakentaneet näyttelyn, jonka teemana on muutosten tie. Muutosten tie kuvaa koronan jälkeistä muuttuvaa maailmaa, jossa kamppaillaan yhä enemmän materiaalivalintojen sekä kestävän kehityksen ympärillä.

Järjestäjä: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Muotoilu

29.9.-8.10.

Finlayson, Vooninki

 

Dropdrop

” Pisarasta pisaraksi, pisaraan. Teoksessa pohdin läpäisevyyttä, kannattelua, pisaran ominaisuutta olla joko kiinteä pisara tai sulautua osaksi valtavaa massaa.”

Tamperelainen taiteilija Milla-Maija Saari työstää yhteistyössä Lasipaja Sinisiiven kanssa Finlaysonin lasikoppiin installaation Dropdrop, joka luodaan kierrätetyistä tekstiileistä ja Iittalan jätelasista.

Järjestäjä: Milla-Maija Saari

29.9.-8.10.

Finlayson, TR1

 

”Onko ketään kotona?” on Jesse Kitinojan, Macu Makkosen ja Joel Stenroosin yhteistyön tuloksena syntynyt installaatio. Riippuvista puuveistoksista ja äänestä koostuva teos esittää toiveikkaan fantasian siitä mitä ihmisen asuminen ja luontosuhde voisivat tulevaisuudessa olla.

Vai asuttaako paanupintaisia rakennelmia sittenkin jokin ihmisen jälkeen tuleva olento?

Järjestäjä: Jesse Kitinoja, Macu Makkonen  ja Joel Stenroos

29.9.-8.10.

Finlayson, TR2

Ukrainian fairy-tale heroes from books come to life in the form of fashionable Barbie and Ken dolls. Visitors of the exhibition will see the fairy-tale world of Ukrainian culture, learn facts they did not know about Ukrainian fairy-tales.

More than 10 fairy-tale heroes will be presented at the exhibition. Each look is complete with a stand, entourage elements, an explanatory note in Ukrainian and English, and a book illustration

Composition of the exhibition:

  1.  Mavka and Lukash
  2.  Crooked duck
  3.  Mr. Kotskyi
  4.  Ivasyk Telesyk
  5.  Dereza’s goat
  6.  The girl is seven years old
  7.  Kotygoroshko
  8.  Kyrylo Kozhumyak
  9. The night before Christmas
  10.  Vij
  11.  Mare’s head

Järjestäjä: Maryna Sokolenko

Ville Angervuoren näyttely ”Äiti Systeemin kasvot” visualisoi keväällä 2023 ilmestyneen Vapaa Maa -yhtyeen ”Äiti Systeemi” -albumin.

Varsinaisen kansitaiteen lisäksi se kuvittaa akryylimaaleihin, musteisiin ja lehtileikkeisiin pohjautuvalla, kollaasimaisella sekatekniikalla erikseen jokaisen kahdestatoista kappaleesta muodostaen kokonaisuuden ja draaman kaaren levyn tunnelman & tarinan ja Mikko Suikkasen sanoitusten ympärille. ”Äiti Systeemi” – 12 biisiä luopumisesta, luovuttamisesta, särkymisestä, pettymisestä ja tarpeesta löytää jotain arvokasta tästä armottomasta maailmasta.

Graafikko, kuvittaja ja muusikko Ville Angervuori (s. 1977) on iskenyt omaleimaisesti rokkaavan kädenjälkensä 2000-luvun kotimaiseen musiikkikulttuuriin. Popkulttuuri, heavy metal, hardcore punk, sarjakuvazine-estetiikka ja korkealentoinen kuvataide ottavat  mittaa toisistaan lukemattomissa levynkansissa, keikkajulisteissa, t-paita-, kangaskassi- ja skeittilautadesigneissa.

Järjestäjä: Ville Angervuori

29.9.-8.10.

Finlayson, TR2