Seuraava Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko järjestetään 28.9.-5.10.2024

 

TAD Week on täynnä muotoilua, arkkitehtuuria, kaupunkisuunnittelua ja elävää kaupunkikulttuuria

Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko TAD Week on värikäs kattaus kiinnostavia, innostavia ja ajankohtaisia seminaareja, näyttelyitä ja työpajoja sekä ainutlaatuisia vierailukohteita ja avoimia ovia. Se järjestetään pääsosin Finlaysonin historiallisella alueella Tampereen keskustassa 28.9.–5.10.2024. Vuoden 2024 teemana on joustavuus. 

TAD Week tuo yhteen tuhansia ajankohtaisesta arkkitehtuurista, muotoilusta ja kaupunkikulttuurista kiinnostuneita ammattilaisia, opiskelijoita ja harrastajia. Tapahtumaviikko huipentuu Architecture and Cities in Transition -seminaariin, jossa nähdään kansainvälisiä arkkitehtuurin huippunimiä ja alan suomalaisia vaikuttajia.

 

Viikon tapahtumat ovat avoimia ja maksuttomia

Vuosittain järjestettävä Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon ohjelma on kaikille avoin, ja tapahtumat ovat pääosin maksuttomia. Aiheesta kiinnostuneet ovat myös tervetulleita järjestämään tapahtumaviikon ohjelmaa.

TAD Week on yksi Suomen suurimmista arkkitehtuurin ja muotoilun tapahtumista. Viikko edistää muotoilualan, arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun näkyvyyttä ja elinvoimaisuutta Pirkanmaalla ja koko Suomessa. Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikkoa on järjestetty vuodesta 2008 alkaen.

Arkkitehtuurin ja muotoilun yhdistys TAD ry vastaa tapahtumaviikon tuottamisesta.

TAD Weekin teemana Toivo

Jo 16. kertaa järjestettävää Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikkoa 29.9.–6.10.2023 juhlistetaan teemalla Toivo. Sodan, ilmastonmuutoksen ja epävarmuuden aikana tarvitsemme luottamusta parempaan huomiseen. Arkkitehtuurin keinoin luodaan konkreettisesti kestäviä ympäristöjä ja jälleenrakennetaan sodan ja luonnonkatastrofien runtelemia alueita. Toisaalta arkkitehtuuri ja muotoilu ovat keinoja luoda yhteenkuuluvuutta, turvallisuutta ja yhteisiä unelmia.

Teeman avulla haluamme avata tapahtumissa ja näyttelyissä keskustelua positiivisesta tulevaisuudesta. Voit luoda oman ohjelmasi Toivo -teeman ympärille tai tuoda sen avulla omaan ohjelmaasi uusia näkökulmia.

Yhteistyökumppanit

Taiteen edistämiskeskus, Finlaysonin alue, Tampereen kaupunki