Seuraava Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko järjestetään 27.9.-4.10.2024

 

TAD Week on täynnä muotoilua, arkkitehtuuria, kaupunkisuunnittelua ja elävää kaupunkikulttuuria

Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko TAD Week on värikäs kattaus kiinnostavia, innostavia ja ajankohtaisia seminaareja, näyttelyitä ja työpajoja sekä ainutlaatuisia vierailukohteita ja avoimia ovia. Se järjestetään pääsosin Finlaysonin historiallisella alueella Tampereen keskustassa 27.9.–4.10.2024. Vuoden 2024 teemana on joustavuus. 

TAD Week tuo yhteen tuhansia ajankohtaisesta arkkitehtuurista, muotoilusta ja kaupunkikulttuurista kiinnostuneita ammattilaisia, opiskelijoita ja harrastajia. Tapahtumaviikko huipentuu Architecture and Cities in Transition -seminaariin, jossa nähdään kansainvälisiä arkkitehtuurin huippunimiä ja alan suomalaisia vaikuttajia.

 

Viikon tapahtumat ovat avoimia ja maksuttomia

Vuosittain järjestettävä Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon ohjelma on kaikille avoin, ja tapahtumat ovat pääosin maksuttomia. Aiheesta kiinnostuneet ovat myös tervetulleita järjestämään tapahtumaviikon ohjelmaa.

TAD Week on yksi Suomen suurimmista arkkitehtuurin ja muotoilun tapahtumista. Viikko edistää muotoilualan, arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun näkyvyyttä ja elinvoimaisuutta Pirkanmaalla ja koko Suomessa. Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikkoa on järjestetty vuodesta 2008 alkaen.

Arkkitehtuurin ja muotoilun yhdistys TAD ry vastaa tapahtumaviikon tuottamisesta.

TAD Weekin teemana joustavuus

Jo 17. kertaa järjestettävää Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikkoa 27.9.–4.10.2024 juhlistetaan teemalla ”joustavuus”.  Yhä nopeammin muuttuvassa maailmassa joustavuus ja kriisinsietokyky ovat välttämättömiä, jotta voimme luoda kestäviä tuotteita, rakennuksia ja kaupunkeja. Katastrofit ja konfliktit edellyttävät niin sopeutumista kuin aktiivista uudelleenrakentamistakin. Tarvitsemme turvallisia ympäristöjä, jotka palvelevat ihmisiä ja yhteisöjä, sekä korjattavia tuotteita, jotka säästävät resursseja. Teeman avulla tapahtumissa ja näyttelyissä avataan keskustelua siitä, miten voimme muutosten ja kriisien keskellä parantaa ympäristöämme arkkitehtuurin ja muotoilun keinoin.

Yhteistyökumppanit

Taiteen edistämiskeskus, Finlaysonin alue, Tampereen kaupunki