Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko 30.9.-7.10.2022

 

TAD Week on täynnä muotoilua, arkkitehtuuria, kaupunkisuunnittelua ja elävää kaupunkikulttuuria

Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko TAD Week on värikäs kattaus kiinnostavia, innostavia ja ajankohtaisia seminaareja, näyttelyitä ja työpajoja sekä ainutlaatuisia vierailukohteita ja avoimia ovia. Se järjestetään pääsosin Finlaysonin historiallisella alueella Tampereen keskustassa 30.9.–7.10.2022.

TAD Week tuo yhteen tuhansia ajankohtaisesta arkkitehtuurista, muotoilusta ja kaupunkikulttuurista kiinnostuneita ammattilaisia, opiskelijoita ja harrastajia. Tapahtumaviikko huipentuu Architecture and Cities in Transition -seminaariin, jossa nähdään kansainvälisiä arkkitehtuurin huippunimiä ja alan suomalaisia vaikuttajia.

 

Viikon tapahtumat ovat avoimia ja maksuttomia

Vuosittain järjestettävä Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon ohjelma on kaikille avoin, ja tapahtumat ovat pääosin maksuttomia. Aiheesta kiinnostuneet ovat myös tervetulleita järjestämään tapahtumaviikon ohjelmaa.

TAD Week on yksi Suomen suurimmista arkkitehtuurin ja muotoilun tapahtumista. Viikko edistää muotoilualan, arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun näkyvyyttä ja elinvoimaisuutta Pirkanmaalla ja koko Suomessa. Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikkoa on järjestetty vuodesta 2008 alkaen.

Arkkitehtuurin ja muotoilun yhdistys TAD ry vastaa tapahtumaviikon tuottamisesta.

TAD Weekin juhlavuoden teemana Elämänkaari

Jo 15. kertaa järjestettävää Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikkoa 30.9.–7.10.2022 juhlistetaan teemalla Elämänkaari. Teema kannustaa keskusteluun tuotteiden, rakennusten ja kaupunkien elinkaaresta ja käyttäjäkokemuksesta. Keskustelua käydään erilaisten ihmisten, kuten lasten ja vanhusten kokemusmaailmojen kautta.

Tapahtumissa pohditaan, kuinka suunnitellaan käyttökelpoisia, kestäviä ja kauniita esineitä ja ympäristöjä huomioiden materiaalien elinkaari. Elämänkaareen kuuluu myös tulevaisuuteen katsominen – kuinka voimme varautua muutoksiin joustavasti?

Yhteistyökumppanit