Arkkitehtiopiskelijoiden Valon aika -taidenäyttelyssä pohditaan tapahtumaviikon teemaa, toivoa, valon tutkielmina ihmismielessä, luontosuhteessa, luonnonvoimassa, kaupunkien kestävyydessä ja arkielämän esineissä.

Löydät näyttelyn TR1-salista TAD Weekin ajan, tervetuloa tutustumaan valon ja toiveikkuudeen erilaisiin ilmenemismuotoihin!

Järjestäjä: Arkkitehtiopiskelijat

29.9.-8.10.

Finlayson, TR1

Erilaiset kierrätetyt materiaalit ovat monelle Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry:n jäsenelle punainen lanka sekä heidän taiteellisessa että kaupallisessa työskentelyssä. Ekologisuus ja kestävä kehitys ovatkin olleet Modus ry:n toiminnan ydinarvoja jo yli 20 vuoden ajan, aina sen perustamisvuodesta 2001 lähtien.

Yksi merkittävä osa-alue yhdistyksen kestävän kehityksen strategiassa on uusiomateriaalien käyttö. Ei ainoastaan käyttöesineiden muotoilussa vaan myös taidekäsityössä. Käyttämällä erilaisia uusiomateriaaleja taiteessa, voidaan kuluttajia herätellä miettimään omia kulutustottumuksiaan kohti kestävämpiä valintoja. Uudenlainen-näyttely korostaa hylättyjen ja käyttökelvottomien materiaalien arvoa ja herättää samalla keskustelua siitä, mikä itse asiassa on arvokasta. Taide ei vaadi uusia materiaaleja ja rahaa vaan luovuuden ja osaamisen myötä taiteella voi olla hyvinkin pieni hiilijalanjälki.

29.9.-8.10.

Finlayson, TR5

Järjestäjä: Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry

 

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on mukana TAD weekillä 2023! Xamkin sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun sekä biotuotemuotoilun opiskelijat ovat rakentaneet näyttelyn, jonka teemana on muutosten tie. Muutosten tie kuvaa koronan jälkeistä muuttuvaa maailmaa, jossa kamppaillaan yhä enemmän materiaalivalintojen sekä kestävän kehityksen ympärillä.

Järjestäjä: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Muotoilu

29.9.-8.10.

Finlayson, Vooninki

 

Dropdrop

” Pisarasta pisaraksi, pisaraan. Teoksessa pohdin läpäisevyyttä, kannattelua, pisaran ominaisuutta olla joko kiinteä pisara tai sulautua osaksi valtavaa massaa.”

Tamperelainen taiteilija Milla-Maija Saari työstää yhteistyössä Lasipaja Sinisiiven kanssa Finlaysonin lasikoppiin installaation Dropdrop, joka luodaan kierrätetyistä tekstiileistä ja Iittalan jätelasista.

Järjestäjä: Milla-Maija Saari

29.9.-8.10.

Finlayson, TR1