22.01.2024

P-a-l-a-s-e-t -yhteisöllinen tilataideteos rakentuu Finlaysonin alueelle osana Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien ohjelmaa Tampereella

TAD ry on mukana tämänkin vuoden Arkkitehtuurin ja muotoilun päivillä 2.-3.2. Finlaysonilla

Finlaysonin vanhaan tehdassaliin Vooninkiin rakentuu yhteisöllinen tilataideteos pahvilaatikoista, kankaista ja valoista tilataiteilija Laura Nikkisen ja Arkkitehtuurikoulu Tiilin ohjaajien opastuksella. Teos rakentuu pe 2.2. päivän mittaisessa luovassa ja leikkimielisessä rakentelutyöpajassa, joka on suunnattu sekä koululaisryhmille että kaikenikäisille vapaa-ajankävijöille.  Lauantaina 3.2.  tilataideteos ympäristöineen avautuu moniaistilliseksi, seikkailtavaksi ja läpikuljettavaksi tilataidenäyttelyksi, jota voi vapaasti tutkia, aistia ja kokea.

Lisäksi tapahtumaa juhlistetaan näyttelypäivän iltana 3.2. klo 18-20, jonka yhteydessä teoksen tunnelmia tulkitaan erilaisin elektronisin ja akustisin äänimaisemin.

Samoissa tiloissa voit tutustua Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry:n virtuaaligalleriaan.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se sopii kaikenikäisille!

Tervetuloa!

Aika:
pe 2.2. klo 10-14 työpaja kouluryhmille 2.-6.-luokat (ilmoittautumiset ja lisätiedot tuotanto@tadweek.com)
pe 2.2. klo 14-18 työpaja vapaa-ajankävijöille
la 3.2. klo 14-20 tilataideteos avoinna yleisölle
la 3.2. klo 18-20 tapahtuman juhlistus, jonka yhteydessä teoksen tunnelmia tulkitaan erilaisin elektronisin ja akustisin äänimaisemin.

Paikka:

Vooninki, Väinö Linnan aukio 13, Finlayson Tampere

Tapahtumaa tukee Finlaysonin alue,  Sähkösuunnittelijat NSS ry & Pa-Hu Oy

Tapahtuma on osa valtakunnallisia Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä sekä Pirkanmaan kuntien yhteistä lastenkulttuurifestivaalia, Pirkkasia. Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään vuonna 2024 teemalla ”Hyvässä tilassa”, mikä nostaa esiin arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä hyvinvoivan yhteiskunnan rakentamisessa.